Dom där kvällarna

Dom här jävla kvällarna. Kvällarna när man ligger helt jävla hjälplös med tårar som rinner ned för kinderna och en stor klump i halsen. Kvällarna när alla tankar blir ett stort svart regnmoln som resulterar i att man varken vet ut eller in samt ännu mer tårar. Dom ska inte finnas.

Se saker positivt

Lär er att se saker ur en positiv synvinkel. Det finns alltid något positivt att hitta. Nu pratar jag om vardagssituationer t.ex. en regnig måndagsmorgon med ett stort matteprov på första lektionen. Se saker positivt. Tänk på känslan när du gjort provet. Tänk på dina vänner du får träffa i skolan. Ha positiva människor runt dig. Det här är jätteviktigt. Jag har läst någonstans att du blir som dina fem närmaste vänner så välj noga. Alla vill väl vara glada och positiva? Varför ska man då umgås med människor som ser allt negativt och ser allting som tråkigt? Umgås med folk som lyfter dig, stöttar dig, vill ditt bästa, vill att du ska må bra och som själv vill må bra. Känns allt lite tungt, gör en pakt med dina vänner om att se saker positivt och inte klaga. Klaga inte. Har du en dålig dag blir det absolut inte bättre av att du klagar. Visst lite för att släppa ut allt men sen måste man ändra tankesätt. Det är som en spiral, ju mer du klagar och tjurar ju längre ner i spiralen åker du och vägen upp blir längre och längre.

Det är okej att må pissigt ibland. Ibland har man sådana dagar då livet känns trögt men försök, snälla försök se saker positivt. Livet blir enklare då. Är själv verkligen ingen positiv supermänniska men har vänner runt mig som hjälper mig att se saker positivt. Skulle aldrig umgås med människor som inte lyfte mig.   

En till nyckel till lycka tror jag är att inte jämföra sig. Det kommer alltid finnas folk som är bättre, snyggare, rikare, bättre på svenskauppsatser, bättre på att springa eller bättre på innebandy. Man blir inte lyckligare av att titta på andra och sedan gå tillbaka till sig själv och se allt man inte är. Du är så mycket mer än något jävla utseende eller några jävla pengar. Visst, se på andra och ta åt dig, du kan förändra men du är bra som du är. Du har saker som den personen inte har och framförallt jämför dig inte med kändisar, modeller, folk på instagram som du inte känner. Du har ingen aning om hur dem egentligen mår, ingen aning, Dom kanske är världens olyckligaste människor trots glammiga fester och kläder för miljoner.

Folk kanske har fina hus, folk runt om dig kanske har jättefina kläder och verkar jättelyckliga men egentligen vad vet du? Personen kanske blir slagen hemma eller har alkoholiserade föräldrar? Sluta jämföra er, ni kommer inte bli lyckliga eller stärka ert självförtroende på det sättet.

Det här blev ett väldigt oklart inlägg men ville bara skriva av mig lite.

 

Drömmar

Att drömma lär vara något av det bästa som finns. Inte drömmar som man drömmer på natten utan drömmar om framtiden eller vad som helst. Hatar när folk säger att man drömmer för stort. Drömmer för stort? Det är det värsta jag vet. Man kan väl inte drömma för stort? Det är ju drömmar man blir motiverad av. Jag är lite överentusiastiskt om min framtid ja, jag menar jag drömmer om 10 stora villor i alla olika städer och världsdelar, 100 olika bilar, massor av väskor, ett jobb jag verkligen älskar, privatplan, mitt bröllop, förändra världen men alltså för stort? Drömmar betyder inte verklighet men det är något att sträva efter. Oddsen att jag kommer ha 10 olika hus för miljoner är kanske inte de bästa men det är det jag strävar efter. 


Reach for the stars so if you fall you land on a cloud. En mening från Kanye Wests låt Homecoming. Dröm, fan dröm så jävla stort att folk skrattar åt dig. Jag älskar att drömma. Ett sätt att komma bort från verkligheten, hitta motivation. Vare sig det är om att bli fotbollsproffs eller skådespelare. Tror ni att Messi drömde om att spela i juniorlaget max eller? Dröm. Kolla tumblr och dröm er bort, hitta motivation och jobba hårt som fan för att nå dit ni vill.


Drömhus

Vill flytta till mitt drömhus nu. Får panik. Finns så fina hus. Har tänkt och fan vad kul det skulle vara att vara mäklare! Mäklare och skådespelare. Och psykolog på sidan om haha. Och barnläkare. Nä men mäklare. Inte mäklare som säljer lägenheter i Sverige men mäklare som säljer alla dessa sjuka hus i Beverly hills och Los Angeles. Vill flytta nu. Det är något som jag verkligen kommer lägga mina pengar på när jag blir äldre, om det nu blir några pengar haha. Ett stort fint hus. Bra läge. Pool, fin uteplats. Öppen spis inomhus och eldstad utomhus. Varmt ska det vara också. Och en stor tomt. Fint inrett, vitt och fräscht. En stoooor säng med en fin stor sänggavel. Ett fint kök med en köksö och köksbänkar i marmor. Högt till tak. Färska blommor överallt. Ett gigantiskt badrum med ett badkar och en dusch tillräckligt stor att rymma ett fotbollslag. En fet walkincloset. Ljuskronor i alla rum. Åh, blir helt lycklig när jag kollar på fina hus på tumblr. Vill ha massor av hus. Ett i Sverige, ett i Los angeles, ett i alperna, ett i karibien. Dör. Var ska alla pengar komma ifrån? Better start working typ nu.

RSS 2.0